Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Єпископ Новосанжарський Веніамін взяв участь к презентація книги про афонського подвижника старця Іосифа Ватопедського – Новини Полтавської Єпархії

Єпископ Новосанжарський Веніамін взяв участь к презентація книги про афонського подвижника старця Іосифа Ватопедського

29 липня 2021 року, в конференц-холі Inveria в Києві, митрополит Львівський і Галицький презентував перший том книги про афонського подвижника «Старець Іосиф Ватопедський».

«Завдяки книзі можна долучитися до життя подвижників старця Іосифа, його братів, які були учнями преподобного Іосифа Ісихаста, і відчути ту внутрішню глибоку радість, як православній людині в сучасному світі долучитися до духовного життя завдяки словам великих подвижників. Я завжди з особливим почуттям відвідую Ватопед і могилу старця Іосифа. Коли я прикладаюся до його хреста, то відчуваю невичерпну благодать, яку старець посилає. І я впевнений, що цей дар Господь і Богородиця будуть посилати тим людям, які будуть читати цю книгу», – сказав на презентації митрополит Філарет.

Директор БФ «Православна спадщина України на Святій Горі Афон» Андрій Ус зазначив, що книга наповнена прямими словами старця, бесідами, листами до своїх рідних, до свої друзів духовних синів. «Мене завжди переповнювали емоції, наскільки щира і справжня любов була у старця до своїх духовних дітей», – підкреслив він.

Також із словом виступили вікарій Київської Митрополії архієпископ Обухівський Іона, вікарій Полтавської єпархії єпископ Новосанжарський Веніамін, голова Інформаційно-просвітницького відділу Львівської єпархії ієромонах Іов (Ольшанский). Через платформу Zoom до учасників презентації звернувся відомий проповідник митрополит Лімасольський Афанасій (Ніколау), який розповів про своє знайомство і спілкування зі старцем Іосифом.

Книга видана Львівською єпархією УПЦ разом з БФ «Православна спадщина України на Святій Горі Афон» до 100-річчя з дня Народження старця Іосифа.

Автор – ігумен Ватопедського монастиря архімандрит Єфрем (Куцу); перекладач з грецької – Андрій Ус.

«У І-му томі йдеться про перші духовні подвиги старця Іосифа в монастирі Ставровуні на Кіпрі, учеництво «біля ніг» преподобного старця Іосифа Ісихаста на Афоні, відродження кіновійного чернецтва на Афоні в другій половині ХХ століття, а також про відродження чернечого духу на Кіпрі.

Книга написана в епістолярному жанрі, містить цитати з листів старця Іосифа до різних людей і подвижників: преподобного Єфрема Катунакського, монаха Пантелеймона (США), митрополита Лімасольського Афанасія, сім’ї Патера та інших», – говориться в анотації до книги.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *