Дитячий табір “Мандрівка до серця”

На базі Богородицького Горбанівського монастиря з 24 червня по 1 липня 2024 року діяв православний дитячий табір «Мандрівка до серця». Програма табору була насиченою та різноманітною, охоплюючи як духовні, так і творчі аспекти життя.
Кожен день починався з зарядки та молитви в храмі, що налаштовувало дітей на день, сповнений цікавих подій. Однією з головних розваг було купання та ігри біля води. Окрім цього діти брали участь у майстер-класах з виготовлення свічок, мила, ліпили з глини, вивчали церковну флористику. Заняття допомогли дітям розвинути творчі здібності та навчили їх цінувати ручну працю.
Справжнім святом для малечі стала поїзка до аквапарку «Сорочин яр». Незабутні враження допомогли дітворі переключити настрій, відчути смак справжніх веселощів, відволіктись від тривог сьогодення. Того ж дня діти відвідали МакДональдс: пригостилися улюбленими стравами, у дружньому спілкуванні поділилися враженнями від нових яскравих зустрічей і пригод.
Особливе місце в програмі відпочинку займали бесіди на духовні теми, що допомагали дітям глибше зрозуміти основи православної віри, її цінності. Посильний послух і допомога сестрам монастиря виховували у дітях почуття відповідальності та служіння ближньому.
Вечорами разом із дорослими вихованці табору ставали на молитву, брали участь у хресній ході, долучаючись до створення атмосфери духовного єднання і душевного миру.
Кульмінацією табірної зміни став прощальний концерт. Діти співали, танцювали, декламували вірші, грали на різних музичних інструментах. З добротою і щирістю дарували присутнім хвилини радості.
Відпочинок у Богородицькому монастирі залишив глибокий слід у серцях дітей, даруючи їм нових друзів, незабутні спогади та цінні знання, сподівання на зустрічі наступного літа.

Прес-служба Полтавської єпархії.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *