У СВЯТО-ТРОЇЦЬКОМУ ВЕЛИКО-БУДИЩАНСЬКОМУ ЖІНОЧОМУ МОНАСТИРІ ХРАМОВЕ СВЯТО

10 вересня 2024 року, в день знайдення мощей преподобного Іова Почаївського, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, Божественну літургію у Велико-Будищанському Свято-Троїцькому жіночому монастирі очолив вікарій Полтавської єпархії Високопреосвященніший архієпископ Новосанжарський Веніамін.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Диканьсько-Шишацького округу протоієрей Богдан Брянчик, духовенство монастиря та та гості у священному сані.

За Богослужінням молилися настоятелька монастиря ігуменя Нонна з сестрами обителі та настоятелька Горбанівського монастиря ігуменя Ангеліна з сестрами.

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив протоієрей Євгеній Полтавець.

За Літургією були піднесені сугубі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівку; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Після літургії був звершений хресний хід, після якого владика Веніамін звернувся зі словами настанови до духовенства, сестер монастиря та вірян і благословив усіх.

Прес-служба Полтавської єпархії.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *