Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Актовий день Полтавської місіонерської духовної семінарії – Новини Полтавської Єпархії

Актовий день Полтавської місіонерської духовної семінарії

12 лютого 2021 року, в день пам’яті Собору Вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, в семінарському храмі освяченому на їх честь, було звершено урочисте архієрейське богослужіння з нагоди престольного свята та Актового дня Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Божественну літургію звершив віцеректор ПМДС Преосвященніший єпископ Новосанжарський Веніамін. Його Преосвященству співслужили благочинний Горішньоплавнівського округу, духівник протоієрей Георгій Граб, проректор з виховної роботи протоієрей Ростислав Денисюк, викладачі та випускникі у священному сані.

Перед початком Літургії, з благословення ректора Високопреосвященнішого митрополита Полтавского і Миргородського Филипа, владика Веніамін звершив постриг у читці студентів 4-го курсу богословсько-місіонерського факультету, які в цьому навчальному році залишають стіни рідної alma mater. Кожен із них був одягнений в малу фелонь, яка свідчить про поставлення читця на першу ступінь священної ієрархії, а також прочитав уривок з Апостольських послань, у знак готовності прийняти апостольське служіння.
Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив викладач протоієрей Олександр Носенко.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про мир в Україні, про єдність Православної Церкви та припинення епідемії коронавірусу і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Піснеспіви богослужіння виконав семінарський хор під управлінням Олени Володимирівни Будим.

Після завершення Божественної літургії Преосвященніший єпископ Веніамін звернувся до пастви із словом проповіді. Також владика звернувся до читців, котрі, в свою чергу, подякували Його Преосвященству та подарували букет квітів.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *