Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Митрополит Филип взяв участь в освяченні накупольних хрестів для Свято-Троїцького собору в Києві – Новини Полтавської Єпархії

Митрополит Филип взяв участь в освяченні накупольних хрестів для Свято-Троїцького собору в Києві

25 червня 2021 року, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип, після Божественної літургії з нагоди тезоіменитства Предстоятеля Української Православної Церкви, взяв участь у чині освячення накупольних хрестів для Свято-Троїцького собору, який будується на перетині вулиць Великої Васильківської та Жилянської у Києві.

У день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин освячення накупольних хрестів для Свято-Троїцького собору, який будується на перетині вулиць Великої Васильківської та Жилянської у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Храм зводиться в центрі столиці, біля НСК «Олімпійський» вже декілька років на місці зруйнованого в 1931 році, та повністю відтворює масштабний дореволюційний проект.

«…Будується на місці зруйнованого храму, який почали будувати на початку ХХ століття. Добудувати його через військові і революційні події не змогли, і він був ще до війни зруйнований. Храм будується за тим же проектом, але з урахуванням наших нинішніх реалій», – розповідав для ЗМІ настоятель храму протоієрей Костянтин Курбанов.

Тут також заплановано зведення культурно-просвітницького центру. 38 соток під будівництво центру з храмом на честь Святої Трійці Київрада виділила у липні 2011 року. Того ж року 25 вересня на місці зруйнованого храму була відслужена перша Божественна літургія.

Після звершення чину освячення накупольних хрестів Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував протодиякону Вадиму Новинському та усім тим, хто трудиться над зведенням величного собору і назвав цю працю «жертвою, угодною Богу». Будівництво Свято-Троїцького собору відбувається завдяки підтримці Фону В. Новинського «На честь Покрову Пресвятої Богородиці».

Після многоліття, яке проспівали Предстоятелю в день його Ангела, Блаженніший владика привітав усіх присутніх з важливою подією в процесі створення нового храму Божого, побажав наснаги та благословив на подальші труди.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *