Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Молодіжний кіноклуб при Макаріївським собор – Новини Полтавської Єпархії

Молодіжний кіноклуб при Макаріївським собор

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа при Свято-Макаріївському кафедральному соборі відновив свою роботу після періоду карантинних обмежень кіноклуб для православної молоді м. Полтави.

Перша зустріч відбулася 21 червня – в Духів день. Спочатку, в якості вступу, керівники проекту ігумен Афанасій (Бідний) та священик Володимир Чередніченко зробили для молодих людей захоплюючу презентацію про виникнення й історію розвитку кінематографа.

Потім відбувся перегляд гостросюжетної військової драми Брайана Персиваля “Книжковий злодій”. Дія картини розгортається в Німеччині напередодні Другої світової війни, де дев’ятирічна Лізель переїжджає в Мюнхен до своїх прийомних батьків, які вчать її писати і читати. З кожним новим днем ​​читання стає головною і єдиною радістю дівчинки. Однак в певний момент в будинку книги закінчуються, а батьки відмовляються купувати дівчинці нові. Тоді Лізель вирішується на відчайдушний крок: вона починає красти книги у знайомих, з книжкових крамниць, з бібліотек. Саме завдяки книгам вона розуміє страшні події, що відбуваються навколо неї: гоніння на євреїв, голод, приниження, безчинства і неймовірну жорстокість фашистів. Зрештою, все це складеться в її власну драматичну історію життя.

Кінофільм не залишив байдужим нікого з присутніх. Після перегляду відбулося обговорення, обмін думками і враженнями.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *