Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Паломницька поїздка до святинь Слобожанщини – Новини Полтавської Єпархії

Паломницька поїздка до святинь Слобожанщини

2-3 жовтня з благословіння Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа відбулася паломницька поїздка до святинь Слобожанщини.

Зранку, 2 жовтня паломники помолились на Літургії в Благовіщенському кафедральному Соборі міста Харкова, де вклонилися чесним мощам трьох святих угодників Божих, доля яких тісно пов’язана з Полтавщиною:

– святителя Афанасія Лубенського (Константинопольський патріарх, що помер у Мгарському монастирі, де його мощі спочивали близько 300 років);

– святителя Мелетія Харківського (уродженець села Старі Санжари);

– священномученика Олександра Харківського (певний час був духівником Козельщанського монастиря).

В місті Ізюм паломники вклонились до Піщанської ікони Божої Матері та окунулись у святому джерелі, а надвечір прибули до Святогірської Свято-Успенської Лаври. Дехто тут вперше, вони були вражені досконалістю архітектурних форм обителі та загальною, майже абсолютною гармонійністю монастирського життя!

Зранку, 3 жовтня, в Неділю 15-у  по П’ятидесятниці, полтавські паломники провели за Божественною Літургією, яку звершували намісник Лаври митрополит Арсеній та архієпископ Чиказький і Середньоамериканський Петро, у співслужінні численного духовенства. Владика Петро розповів вірянам про сучасний стан Православної Церкви в Америці, про свою незвичайну долю, життєвий шлях та особливе дитинство, – він був келійником святителя Іоанна Шанхайського!

За Літургією, майже всі полтавські паломники приступили до Святих Христових Таїн. Сповнені благодаті, відвідали ще скити в селах Богородичне та Адамівка (на Батьківщині святителя Іоанна Шанхайського), і після цього повернулися додому!

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *