Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Вічна пам’ять! – Новини Полтавської Єпархії

Вічна пам’ять!

25 серпня 2021 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, у храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії м. Полтави секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук звершив чин відспівування народного художника України Анатолія Євгеновича Чорнощокова.

23 серпня 2021 року на 73-му році пішов з життя видатний український художник та архітектор, сучасний творець образу міста Полтави Анатолій Євгенович Чорнощоков.

Народився Анатолій Євгенович 14 січня 1949 року в місті Полтава. Закінчив архітектурний факультет Полтавського інженерно-будівельного інституту. З 1975 року працював в Управлінні головного архітектора м. Полтава. З 1994 по 2007 роки А.Є. Чорнощоков – головний художник м. Полтави, заступник головного архітектора.

З 2007 року А.Є. Чорнощоков – заступник директора з питань містобудування та архітектури ДП ДПІ містобудування «Міськбудпроект». 2010-2011 роки – виконувач обов’язки директора.

Працюючи на адміністративних посадах брав участь у розробці містобудівних та архітектурних проектів громадського та культового призначення. Серед них – пам’ятник галушці, пам’ятник Анатолію Кукобі, лелек над містом біля відділу РАЦС тощо.

З березня 2013 року очолював кафедру образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

За значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста Полтави, вагомі трудові здобутки у 2004 році А.Є. Чорнощокову присвоєно почесне звання «Народний художник України».

Анатолій Євгенович вніс вагомий внесок в культурно-релігійне життя нашого міста. Він був автором проекту храму, розпису та іконостасу храму мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії», проекту реконструкції центральної історичної частини міста Полтави. Також брав участь у проектах з благоустрою парків та скверів міста.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *