Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Делегація Полтавської єпархії взяла участь у роботі 1 Всеукраїнської конференції, присвяченої 15-ти річчю створення православного ліцею “Лєствіца” – Новини Полтавської Єпархії

Делегація Полтавської єпархії взяла участь у роботі 1 Всеукраїнської конференції, присвяченої 15-ти річчю створення православного ліцею “Лєствіца”

11 та 12 січня 2022 року, у Харківському ліцеї “Лєствіца” відбулася Перша Всеукраїнська науково-практична конференція “Організація та діяльність загальноосвітньої школи”, присвячена 15-ти річчю діяльності ліцею.

На запрошення оргкомітету конференції та благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, Голови Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства УПЦ, у роботі конференції взяли участь клірики Полтавської єпархії:

  1. Протоієрей Андрій Сімон, голова обласного осередку Всеукраїнського православного педагогічного товариства.
  2. Протоієрей Георгій Коваленко, директор духовно-просвітницького центру Свято-Миколаївського собору м. Горішні Плавні.
  3. Ігуменя Мастридія (Марченко), настоятелька Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря.
  4. Протоієрей Миколай Довганич, прес-секретар єпархії.
  5. Ігумен Тихон (Васильєв), клірик Вознесенського храму Полтави.

Роботу конференції відкрив та очолив засновник та директор ліцею протоієрей Федір Миколаєнко. На Пленарному засіданні, в актовому залі ліцею, він окреслив основні віхи створення та розвитку навчального закладу. Після цього з доповіддю про основні засади роботи, особливості та традиції життя ліцею виступила завуч з навчально-виховної роботи Байстрюченко Світлана Григорівна.

Далі відбулася презентація навчальних закладів, які використовують релігійний компонент у своїй діяльності з різних міст України, зокрема Києва, Дніпра, Черкас, Нікополя.

Потім робота конференції проходила в рамках Практичного блоку, під час якого учасники могли обмінятися досвідом проведення занять, предметно обговорити труднощі, з якими стикається педагог, отримати відповіді на запитання.

Практичний блок складався з 12 секцій, які тематично торкалися всіх сфер діяльності навчального закладу.

У рамках практичної частини, для всіх учасників було проведено презентацію проекту Православного навчально-виховного центру для дітей з незаможних сімей, створенням якого займається Києво-Печерська Лавра; діяльність Київського дитячого садка Trinity kids, а також проект школи Trinity school, що готується.

Після обіду, в актовому залі ліцею, було проведено Рефлексивний блок, під час якого кожен із учасників отримав можливість висловити свої думки, враження та побажання від проведеної конференції. Більшість учасників конференції висловили бажання частіше проводити подібні заходи заради більш тісної співпраці та обміну досвідом. Прозвучало багато теплих слів подяки в адресу директора ліцею отця Федора, а також вітання з 15-річчям створення ліцею.

Перед закриттям конференції хор учнів привітав усіх присутніх із РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ, виконавши кілька колядок.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *