До уваги священства та парафіян Полтавської єпархії

Прес-служба Полтавської єпархії інформує, що в склад-магазині при Полтавському єпархіальному управлінні можна придбати Офіційні богослужбові календарі та Вказівки до богослужінь Української Православної Церкви на 2022 рік, що містять відомості про свята, пам’ять святих та довідкову інформацію.

Офіційний богослужбовий календар Української Православної Церкви (настільний) включає:

-Місяцеслов
-Вказівки щоденних євангельських і апостольських читань
-Деякі богослужбові вказівки
-Перелік чудотворних ікон Божої Матері
-Оновлена довідкова та контактна інформація про Українську Православну Церкву (синодальні відділи, дані про єпархії, кафедральні собори, монастирі, духовні навчальні заклади, церковні ЗМІ, фотографії єпископату Української Православної Церкви)
-Особливістю цьогорічного календаря є збільшений шрифт місяцеслова.

На сторінках календаря поданий перелік чоловічих і жіночих імен святих Православної Церкви, а також вказані основні ювілейні дати церковних подій і свят, що відзначатимуться у 2022 році.

У виданні також представлений фотолітопис служіння Предстоятеля – Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України.

Офіційний церковний календар Української Православної Церкви регламентує випадки суміщення і перенесення церковних свят відповідно до рішення Календарної комісії УПЦ, затвердженої Предстоятелем.

Календарі Української Православної Церкви друкуються українською та російською мовами. До друку календарі підготовлено СІПВ УПЦ та Календарною комісією УПЦ.

«Вказівки до богослужінь» є офіційним виданням УПЦ та описують детальний порядок звершення богослужінь на кожен день церковного року. При складанні даного видання особлива увага приділяється приписам Типікону та відзначенню днів пам’яті особливо шанованих святих Української Православної Церкви.

В додатку надруковано “Чин благословення лікарні”, затверджений на засіданні Священного Синоду УПЦ 12 травня 2021 року.

Окрім того, видано календарі:

Настінний (плакат) містить місяцеслов та вказівки щодо богослужбових читань, а також напутнє слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія;

Настінний перекидний (українською), окрім відомостей про свята, трапези та пам’ять святих, містить фото архіпастирського служіння Предстоятеля УПЦ з повчальними цитатами;

Настінний перекидний (російською), окрім відомостей про свята, трапези та пам’ять святих, містить фото монастирів та храмів Києва з повчальними євангельськими цитатами;

Кишеньковий містить докладний місяцеслов із вказівками щодо богослужбових читань та трапез. Виготовлений у малому, зручному для повсякденного використання форматі.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *