Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Митрополит Филип взяв участь у святковому богослужінні з нагоди дня пам’яті преподобного Феодосія Печерського та жон-мироносиць – Новини Полтавської Єпархії

Митрополит Филип взяв участь у святковому богослужінні з нагоди дня пам’яті преподобного Феодосія Печерського та жон-мироносиць

16 травня 2021 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, святих жон-мироносиць, день пам’яті преподобного Феодосія, ігумена Києво-Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ієрарх Болгарської Православної Церкви митрополит Ловчанський Гавриїл, митрополити, архієпископи і єпископи, гості обителі у священному сані та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про Воскресіння Христове та святих жон-мироносиць. Предстоятель закликав брати приклад з преподобного Феодосія Печерського, який виявив у своєму житті справжнє християнське смирення.

«Християнин не має гордитися, не має пишатися над кимось, – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Християнин має бути смиренним, має усіх поважати, тому що кожна людина є носієм образу Божого. Поважаючи людину, ми поважаємо образ Божий в людині, а через це ми поважаємо і Того, Хто дав їй цей образ, тобто Бога».

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Після відпусту Блаженніший владика з нагоди 60-річчя нагородив намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла Відзнакою Предстоятеля Української Православної Церкви. Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував владиці Павлу за труди, які він доклав і докладає на благо УПЦ та Києво-Печерської обителі. Також Предстоятель висловив подяку матері митрополита Павла.

Намісник Лаври подякував Предстоятелю за приклад віри і служіння, братії Лаври за труди і усім віруючим за підтримку.

Архіпастир привітав усіх вірян зі святом, а християнок – з днем святих жон-мироносиць.

Після Літургії і привітань священнослужителі і віряни на чолі з Блаженніший Митрополитом Онуфрієм пройшли хресним ходом до Дальніх печер Києво-Печерської Лаври. Там відбувся молебень преподобному Феодосію.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *