Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Неділя 15-та по П’ятидесятниці – Новини Полтавської Єпархії

Неділя 15-та по П’ятидесятниці

3 жовтня 2021 року, в Неділю 15-ту по П’ятидесятниці, після Воздвиження, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип очолив Божественну літургію в Спасо-Преображенському Мгарському монастирі.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний монастиря архімандрит Никанор (Лагутін), прес-секретар Полтавської єпархії протоієрей Миколай Довганич, голова єпархіального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства протоієрей Борис Кондрат, помічник благочинного монастиря ігумен Герман (Шуплецов), братія обителі в священному сані.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Піснеспіви Божественної літургії виконували архієрейський хор під керівництвом протодиякона Георгія Лінда і зведений хор духовенства Київський єпархії під керуванням протоієрея Андрія Гоенко.

Після запричастного вірша проповідь виголосив протоієрей Борис Кондрат.

В рамках авторського проекту «Паломниця» в цей день зйомки проходили у Мгарському монастирі. Тому за богослужінням молилися автор та ведуча проекту Оксана Марченко, а також артисти Володимир Данилець і Володимир Моїсеєнко.

Після відпусту Літургії Владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом і благословив усіх.

Після завершення богослужіння був звершений древній чернечий “Чин про Панагію”.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *