Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Освячення дзвіниці та дзвонів для храму Архистратига Михаїла у Зубівці – Новини Полтавської Єпархії

Освячення дзвіниці та дзвонів для храму Архистратига Михаїла у Зубівці

21 листопада 2021 року у житті храму на честь Архистратига Михайла села Зубівка Миргородського благочиння відбулася знаменна подія – освячення нової дзвіниці та дзвонів.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського та Миргородського Филипа святковий молебень очолив благочинний Миргородського округу протоієрей Петро Товстяк у співслужінні намісника Антоніє-Феодосіївського Потоцького чоловічого монастиря архімандрита Василія (Антохіна) та духовенства благочиння. На соборному богослужінні були присутні благодійник Анатолій Петрович Татарчук та парафіяни храму на честь Архистратига Михаїла.

Настоятель храму ієрей Серафим Труш подякував усім, хто взяв участь у придбанні дзвонів, а також привітав усіх з цим радісним і знаменним днем і зазначив: «Ви, напевно, знаєте, що найбільший дзвін в ансамблі носить назву «Благовіст». Блага ж звістка є Євангеліє, звістка про любов Божу до роду людського, про те, що на землю прийшло Боже Царство. І дзвонам доручено таку важливу справу — благовістя про початок богослужіння, Божественну літургію, коли вірні збираються до храму, щоб стати причасниками цього Божого Царства.»

Чудові дзвони тепер радуватимуть своїм звучанням мешканців та гостей Зубівки. Адже недаремно кажуть, храм – це молитва у камені, а дзвони – це молитва у звуці. І люди здавна помітили, що дзвони своєю музикою немов гармонізують, освячують простір на багато кілометрів довкола.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *