Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври – Новини Полтавської Єпархії

Паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври

З 25 по 27 грудня 2021 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, відбулося чергове паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври, організоване Паломницьким відділом Полтавської єпархії.
Зранку 25 грудня, подолавши багато кілометрів засніженої краси, паломники відвідали Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир, де помолилися перед чудотворною іконою Богородиці, а також відвідали місця останнього спочинку ігумень Наталії та Рафаїли, покійних настоятельок цієї святої обителі.

Після Корецького, був ще один жіночий монастир, – Богоявленський Кременецький, теж неодноразово вже відвідуваний полтавськими паломниками. Тут, як і традиційно, віряни молилися перед чудотворною іконою Божої Матері “Всіх Скорботних Радість”, просили розради в скорботах, благословення на новий рік, та дякували за рік прожитий.

А далі був Почаїв. Немає слів, щоб описати велич Святої Лаври, твердині й непорушної фортеці православної віри на цій землі.
26 грудня, в Неділю праотців, паломники молилися за пізньою Літургією, яку очолив Намісник Лаври – Митрополит Почаївський Володимир. Цього ж дня відвідали Скит та чернечий цвинтар.

Понеділок, 27 грудня, для паломників розпочався рано. О 5 годині. Саме в цей час, коли більшість ще відпочиває, в Почаєві вже служиться полунощниця, в кінці якої для всіх вірних опускається древня ікона Божої Матері, яку колись, у далекому XVI столітті подарував місцевій поміщиці Анні Гойській грецький митрополит Неофіт. Біля ікони почали відбуватися різні чудеса. Спочатку домочадці бачили біля неї дивне світло, а після того як біля ікони прозрів сліпий від народження, брат Анни – Филип, вона, не вагаючись передала святиню на вічне зберігання монахам в Почаївську Лавру. Молитвою біля неї і розпочався ранок. Далі була літургія в печерному храмі біля мощей преподобних Іова та Амфілохія, а також святе джерело, в яке (при температурі повітря -10) окунулась майже вся група!

За розкладом нових поїздок слідкуйте на Фейсбук сторінці Паломницького відділу та офіційних ЗМІ Полтавської єпархії УПЦ.

 

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *