Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Помер Народний художник України Анатолій Євгенович Чорнощоков – Новини Полтавської Єпархії

Помер Народний художник України Анатолій Євгенович Чорнощоков

23 серпня 2021 року, на 73 році життя пішов з життя видатний український художник та архітектор, сучасний творець образу міста Полтави Анатолій Євгенович Чорнощоков.

Народився Анатолій Євгенович 14 січня 1949 року в місті Полтава. Закінчив архітектурний факультет Полтавського інженерно-будівельного інституту. З 1975 року працював в Управлінні головного архітектора м. Полтава. З 1994 по 2007 роки А.Є. Чорнощоков – головний художник м. Полтави, заступник головного архітектора.

З 2007 року А.Є. Чорнощоков – заступник директора з питань містобудування та архітектури ДП ДПІ містобудування «Міськбудпроект». 2010-2011 роки – виконувач обов’язки директора.

Працюючи на адміністративних посадах брав участь у розробці містобудівних та архітектурних проектів громадського та культового призначення. Серед них – пам’ятник галушці, пам’ятник Анатолію Кукобі, лелек над містом біля відділу РАЦС, тощо.

З березня 2013 року очолював кафедру образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

За значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста Полтави, вагомі трудові здобутки у 2004 році А.Є. Чорнощокову присвоєно почесне звання «Народний художник України».

Анатолій Євгенович вніс вагомий внесок в культурно-релігійне життя нашого міста. Він був автором проекту храму, розпису та іконостасу храму «Віри, Надії, Любові та матері їх Софії», проекту реконструкції центральної історичної частини міста Полтава.

Також, брав участь у проектах з благоустрою парків та скверів міста.

Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип від себе особисто та від імені духовенства та вірян Полтави висловлює щирі співчуття родині з приводу смерті спочилого Анатолія Євгеновича та підносить свої молитви до Бога, щоб Всемилостивий Господь вселив Анатолія Євгеновича в оселях праведних, де немає ні скорботи, ні печалі, тільки життя вічне.

Чин відспівування Анатолія Євгеновича відбудеться об 11.00 в храмі на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії м. Полтави.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *