Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Понеділок Світлої седмиці – Новини Полтавської Єпархії

Понеділок Світлої седмиці

3 травня 2021 року, у понеділок Світлої седмиці, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив Божественну Літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі м. Миргорода.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Миргородського округу протоієрей Петро Товстяк, ключар Свято-Успенського собору ієрей Віктор Черепинець, прес-секретар Полтавської єпархії протоієрей Миколай Довганич та духовенство Миргородського благочиння.

На малому вході за ревне пастирське служіння були удостоєні церковних нагород: священик Віталій Фазан – права носіння палиці, священик Володимир Молнар – права носіння хреста з прикрасами, протоієрей Андрій Щербань – права служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавіруса і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Піснеспіви Божественної літургії виконував архієрейський хор під керівництвом протодиякона Георгія Лінда.
Після завершення Божественної літургії відбулася хресна хода навколо храму, після якої Архіпастир привітав прихожан зі святом, звернувся зі словом настанови та благословив усіх.

Владика привітав благодійника храму, керівника лікувально-оздоровчого закладу «Миргородкурорт» Олександра Даниловича Гавловського з Днем народження, яке він відзначив 28-го квітня та передав йому в дар ікону Володимирської Пресвятої Богородиці на молитовну пам’ять.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *