Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Престольне свято кафедрального собору м. Полтави (+ВІДЕО) – Новини Полтавської Єпархії

Престольне свято кафедрального собору м. Полтави (+ВІДЕО)

26 травня 2021 року, в день пам’яті перенесення мощей святого преподобномученика Макарія, архімандрита Канівського, Високопреосвященніший Филип, митрополит Полтавський і Миргородський очолив Божественну Літургію в Свято-Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави, який в цей день відзначає своє престольне свято.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Полтавського міського округу протоієрей Іоанн Корнієнко, ключар собору протоієрей Миколай Довганич, благочинні та духовенство Полтави.

Піснеспіви божественної літургії виконував архієрейський хор під керівництвом протоієрея Олега Приходько та протодиякона Георгія Лінда.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавіруса і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Проповідь виголосив священик Володимир Чередніченко.

Високопреосвященніший Владика звернувся зі словами подяки до духовенства та мирян за спільну молитву та привітав усіх з днем пам’яті преподобномученика Макарія, який є покровителем кафедрального храму обласного центру.

Після Богослужіння відбулася Хресна хода навколо храму, а всім парафіянам була запропонована святкова трапеза.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *