Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Храм преподобного Нестора Літописця при ПМДС – Новини Полтавської Єпархії

Храм преподобного Нестора Літописця при ПМДС

Студентський храм був освячений в 1998 році в приміщенні Духовного училища Полтавської єпархії нині Полтавської місіонерської духовної семінарії. З 2005 по 2007 роки силами студентів, які навчалися в семінарській майстерні різьбі по дереву, був вирізаний і встановлено дубовий іконостас.

У жовтні 2006 року на прохання ректора семінарії Високопреосвященнішого Филипа, архієпископа Полтавського і Кременчуцького (нині митрополит Полтавський і Миргородський), намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Високопреосвященніший Павел, архієпископ Вишгородський (нині митрополит Вишгородський і Чорнобильський), передав храму Місіонерської семінарії частку мощей преподобного Нестора Літописця, яка була поміщена у святу ікону і постійно знаходиться в студентському храмі.

У студентському храмі відбувається читання ранкового і вечірнього молитовного правила, а також навчальні богослужіння з практичними поясненнями.

У другому семестрі 2011-12 навчального року студенти іконописного відділення ПМДС почали розпис семінарського храму преподобного Нестора Літописця. Незабаром розпис було завершено. У вівтарі представлена композиція, що включає в себе “Деісус” і “Причастя апостолів”. У середній частині храму, ікони які відображають історію християнської місії: “Нагірна проповідь Христа”, “Христос посилає на проповідь апостолів”, “Хрещення Русі”, “Проповідь через образ святих іконописців”, “Проповідь через церковні гімни преподобного Романа Солодкоспівця”, “Місіонерська проповідь святителя Інокентія Веніаминова” і “Місіонерська проповідь рівноапостольного Миколая архієпископа Японського”, який є одним з небесних покровителів місіонерської семінарії.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *