Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Братія Мгарського монастиря піклуються про травмованих птахів – Новини Полтавської Єпархії

Братія Мгарського монастиря піклуються про травмованих птахів

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, настоятеля Мгарського Спасо-Преображенського чоловічого монастиря братія обителі багато років поспіль опікуються травмованими птахами.

Минулої зими монахи виходили і випустили на волю трьох травмованих лелек.

В обителі також є і безліч інших птахів. Братія монастиря з гумором називають їх “насельниками-старожилами”. Митрополит Філіп розповідає: “З пташником все склалося якось само собою. В обитель місцеві жителі приносили ранених птахів. Ми їх вигодовували і виходжували, а далі вони просто залишалися тут жити.

Якщо їх випустити, то вони загинуть, бо інстинкту полювати у них вже немає. Особливо це стосується орлів. У монастирі їх три види – беркут, могильник і орлан білохвостий “.

Більшість пернатих, які живуть в монастирі, занесені до Червоної книги. Тут є сови, сич, павичі, фазани.

Братія обителі вважають, що монастирські пташники – це прекрасна традиція. Адже птиці нагадують про первозданну красу Божого світу і про втрачений Райський сад. Але разом з тим, пташник з рідкісними видами птахів – прекрасний привід запросити людей в обитель, і споглядаючи творіння, почати з ними розмову про Творця. Так що птахи в обителі мимоволі виконують ще й місіонерську роботу.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *