Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Всенічне бдіння в кафедральному соборі – Новини Полтавської Єпархії

Всенічне бдіння в кафедральному соборі

24 квітня 2021 року, напередодні свята Входу Господнього в Єрусалим, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив Всенічне бдіння в Макаріївському кафедральному соборі м. Полтави.

Його Високопреосвященству співслужили ключар собору протоієрей Миколай Довганич і соборне духовенство.

На полієлеї за ревне пастирське служіння Святій Церкві митрополит Филип нагородив ключаря собору протоієрея Миколая Довганича правом носіння митри.

Після полієлея Високопреосвященніший Владика звершив Чин освячення ваій (верби).

Вхід Господній в Єрусалим — це перехідне двунадесяте свято, тобто одне із головних християнських свят, у які ми згадуємо ключові події новозавітної історії. Вхід Господній в Єрусалим описують всі чотири євангелісти.

Він завжди святкується в неділю, що передує Великодню. Слідує відразу за Лазаревої суботою, ці свята тісно пов’язані між собою. У народі це свято називають Вербною неділею. Віруючі йдуть в храми з гілочками і цілими букетами верби. Священник освячує верби в суботу на всеношній і в неділю після Божественної літургії.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *