Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Всенічне бдіння напередодні Неділі сиропустної – Новини Полтавської Єпархії

Всенічне бдіння напередодні Неділі сиропустної

13 березня 2021 року, напередодні Неділі сиропусної, Високопреосвященніший Филип, Митрополит Полтавський і Миргородський, очолив Всенічне бдіння в Свято-Макаріївському кафедральному соборі міста Полтави.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

На утрені, після читання Євангелія на полієлей, Його Високопреосвященство помазав священнослужителів та клір храму освяченим єлеєм.

В останню Неділю перед Великим постом Церква згадує вигнання Адама з Раю після гріхопадіння, показуючи цим необхідність посту для людської природи. У Синаксарі дня наголошується, що через споживання їжі першим Адамом і Господь постився сорок днів і був слухняним (див. Флп. 2, 8); і через Адама ж ми повинні поститись у Велику Чотиридесятницю, щоб зберігши те, що він втратив, знову отримали безсмертя через піст.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *