Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Відійшов до Господа протоієрей Іоанн Созанський – Новини Полтавської Єпархії

Відійшов до Господа протоієрей Іоанн Созанський

19.04.2021 року на шістдесят першому році життя після нетривалої, але тяжкої хвороби, відійшов до Господа митрофорний протоієрей Іоанн Созанський.

Уродженець Закарпатської області, Іван Михайлович Созанський у 1983-84 роках ніс послух іподиякона Преосвященного єпископа Дамаскіна у Полтавському кафедральному соборі, звідки вступив на навчання до Ленінградської Духовної семінарії. Під час навчання в семінарії Іоанна Созанського було зведено у священний сан. Повернувшись до Полтави у 1992 році, він незмінно служив у діючих храмах та церквах, що відроджувалися після багаторічного безбожжя..
З 1997 року протоієрей Іоанн був Благочинним Миргородського округу. Мав церковні нагороди, останньою з яких була Митра.
Неймовірних зусиль коштувало о. Іоанну відродження Успенської церкви в Миргороді, яка згодом набула статусу другого кафедрального собору Полтавської єпархії. За часів гоніння на Церкву, розташований на території відомого курорту «Миргород», храм був переобладнаний під бювет. Миргородський благочинний не лише добився дозволу відправляти служби Божі на території курорту, а й відродити церковну споруду, яка знову набрала вигляду золотокупольного храму зовні та була розписана зсередини.

На кладовищах звели каплиці, планувалося будівництво нових храмів. Стараннями батюшки організована духовно-просвітницька робота.

Життя обірвалося несподівано і тепер у храмах лунатиме батюшці «Вічна пам’ять».

Відспівування протоієрея Іоанна Созанського відбудеться в Успенському кафедральному соборі м. Миргорода 21.04.2021 року.
Божественна літургія розпочнеться о 9-00.
Чин поховання буде звершено після закінчення заупокійної Літургії об 11- 00.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *