Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Митрополит Филип звершив вечірнє богослужіння і Чин прощення в кафедральному соборі м. Полтави – Новини Полтавської Єпархії

Митрополит Филип звершив вечірнє богослужіння і Чин прощення в кафедральному соборі м. Полтави

14 березня 2021 року, в Неділю сиропусну, Високопреосвященніший Филип, митрополит Полтавський і Миргородський, звершив Вечірню і Чин прощення в Свято-Макаріївському кафедральному соборі міста Полтави.

Разом з Його Високопреосвященством молилися секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, благочинний Полтавського міського округу протоієрей Іоанн Корнієнко, благочинний Полтавського районного округу протоієрей Олександр Антонюк, ключар Свято-Макаріївського кафедрального собору протоієрей Миколай Довганич, а також духовенство міського та районного благочинь.

За богослужінням протоієрей Миколай Довганич зачитав Великопісне послання Високопреосвященнішого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського, боголюбивим пастирям, чернецтву і пастві Полтавської єпархії Української Православної Церкви.

Після богослужіння і особливих молитов, що читаються тільки в цей день, Митрополит Филип звернувся до пастви зі словом проповіді.

Високопреосвященніший владика розповів про зміст поста, про те, для чого Церква встановила Чин прощення перед постом і чому ми повинні прощати своїх ближніх. Також Архіпастир пояснив, що забороняє Церква вживати в їжу під час посту, як потрібно молитися, і в чому особливість саме Великого посту. Його Високопреосвященство особливо підкреслив, що нести подвиг поста потрібно з радістю.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *