Неділя 18-та по П’ятидесятниці

24 жовтня 2021 року, в Неділю 18-ту по П’ятидесятниці, день пам’яті апостола Филипа та святих отців VII Вселенського собору, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип очолив Божественну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Харківці Гадяцького благочиння.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, прес-секретар протоієрей Миколай Довганич, благочинний Гадяцького округу протоієрей Ігор Цебенко, настоятель храму протоієрей Володимир Журавель та гості у священном сані.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Піснеспіви Божественної літургії виконував архієрейський хор під керівництвом протодиякона Георгія Лінда.

Після запричастного вірша проповідь виголосив протоієрей Роман Височанський.

З благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за старанні труди на благо Церкви Христової, благодійник храму Олександр Михайлович Криворучко нагороджений орденом святителя Миколая Чудотворця Української Православної Церкви.

Грамотами Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа нагороджені активні парафіяни храму: Ільченко Надія Іванівна, Приходько Надія Іванівна, Мортич Дмитро Миколайович, Камінський Діонісій Сергійович та Гончаренко Сергій Олексійович.

Після відпусту Літургії Владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом і благословив усіх.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *