Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Паломництво православної молоді до святинь Київської єпархії – Новини Полтавської Єпархії

Паломництво православної молоді до святинь Київської єпархії

26 серпня 2021 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, відбулася паломницька поїздка православної молоді м. Полтави до святинь Київської єпархії.

Паломницьку групу, що складалася з 19 чоловік, очолили священнослужителі м. Полтави, які займаються роботою з молоддю – ігумен Афанасій (Бідний), священик Олександр Чупіков, священик Володимир Чередніченко, диякон Нікіта Кузьмик та диякон Володимир Педан.

Рано вранці паломники молилися за братською полуношницею в Свято-Троїцькому Іонинському монастирі м. Києва. Потім було звершено Божественну літургію, яку з благословення намісника обителі Високопреосвященнішого архієпископа Обухівського Іони очолив ігумен Афанасій (Бідний).

Після завершення Літургії відбулася зустріч православної молоді м. Полтави з Головою Синодального відділу у справах молоді УПЦ Високопреосвященнішим архієпископом Обухівським Іоною. Під час бесіди владика Іона провів екскурсію по монастирю, розповів про історію обителі та про житіє і подвиги її засновника прп. Іони Київського, а також відповів на запитання.

Далі паломники вирушили в Вільшанський жіночий монастир на честь ікони Божої Матері “Відрада і втіха”, який розташований в с. Велика Вільшанка Васильківського району Київської області. Тут вклонилися головній святині обителі – іконі Пресвятої Богородиці “Відрада і втіха”, яка була принесена сюди з обителі Ватопед на Святій Горі Афон і є точною копією оригіналу. Сестри монастиря розповіли паломникам історію виникнення обителі у Вільшанці, а також про особливості її богослужбового життя. Після екскурсії, по благословенню настоятельки ігумені Арсенія (Воспянської), паломників запросили до трапези.

Наступним пунктом паломництва став Спасо-Преображенський чоловічий монастир в с. Нещерів Обухівського району Київської області. Тут, з благословення ігумена обителі архімандрита Іоасафа (Перетятько), екскурсію для молодих людей провів благочинний монастиря монах Анастасій (Корсанюк). Після захоплюючої бесіди з о. Анастасієм, яка проходила в дружній та невимушеній обстановці, паломникам знову була запропонована трапеза.

Повернувшись в м. Київ, полтавські паломники вклонилися мощам преподобних отців Звіринецких в печерах Архангело-Михайлівського Звіринецького монастиря. А після цього насолодилися ароматною кавою в кафе “Іона” на території Свято-Троїцького Іонинського монастиря.

Завершенням паломництва стала участь православних молодих людей м. Полтави в зборах Київської “молодіжки” в Іонинському монастирі, а також зустріч та бесіда з її багаторічним керівником архімандритом Іоасафом (Перетятько).

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *