Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Паломницька поїздка до святинь Західної України – Новини Полтавської Єпархії

Паломницька поїздка до святинь Західної України

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, 8-11 липня, група паломників організована Паломницьким відділом Полтавської єпархії УПЦ відвідала святині Західної України.

Маршрут пролягав через монастирі Рівненщини – Корецький, Гощанський та Городоцький, де паломники молилися за богослужіннями, вклонилися чудотворним іконам, побували на цікавих екскурсіях від насельниць обителей, та скуштували смачної монастирської трапези.

9 липня, полтавські паломники прибули до стародавнього міста Львова, де цього дня звершувалось особливе святкування на честь місцешанованої “Львівської Сльозоточивої” ікони Божої Матері. Після Божественної Літургії, яку очолив митрополит Львівський і Галицький Філарет, група також побувала на екскурсії історичним центром міста, а також всі посмакували традиційною львівською кавою. Увечері цього ж дня, прибули до оплоту Православ’я на Західній Україні – Свято-Успенської Почаївської Лаври, де і розпочали наступний ранок, 10 липня, Божественною Літургією у Троїцькому Соборі обителі.

Після неї, полтавські паломники відвідали Свято-Духівський монастир-скит, чернечий цвинтар, Кременецький жіночий монастир та джерело святої Анни.

Наступний день зустріли Літургією в Почаївській Лаврі, після чого вирушили додому.

На зворотному шляху відвідали вечірнє богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, напередодні дня пам’яті святих апостолів Петра і Павла! Таким чином, група паломників, за 4 дні молилась на 3-х літургіях та відвідала 8 монастирів, з яких 2 Лаври!!!

Долучайтеся до майбутніх поїздок, разом буде цікаво!!!

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *