Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Престольне свято Спаського храму м. Полтави – Новини Полтавської Єпархії

Престольне свято Спаського храму м. Полтави

29 серпня 2021 року, у день перенесення із Едесси в Константинополь Нерукотворного Образу (Убрусу) Господа Іісуса Христа, Високопреосвященніший Филип, митрополит Полтавський і Миргородський очолив Божественну літургію в Спаському храмі м. Полтави.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, благочинний Полтавського міського округу і настоятель Спаського храму протоієрей Іоанн Корнієнко, благочинний Полтавського районного округу протоієрей Олександр Антонюк, прес-секретар єпархії протоієрей Миколай Довганич, духовенство Спаського храму та міста Полтави.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавіруса і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Піснеспіви Божественної літургії виконав архієрейськими хор під керівництвом протодиякона Георгія Лінда.

Після запричасного вірша клірик храму преподобного Агапіта Печерського м. Києва диякон Рустік Новакович звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За заслуги перед Церквою та з нагоди 60-річчя від дня народження Ревека Микола Анатолійович був нагороджений орденом Української Православної Церкви святителя Димитрія Ростовського.

Після закінчення Літургії духовенство та парафіяни на чолі з Високопреосвященнішим Владикою пройшли хресним ходом навколо храму. Також всім присутнім на урочистостях була запропонована святкова трапеза.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *