Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
У День Перемоги духовенство Полтавської єпархії піднесло молитви за загиблих (ФОТОРЕПОРТАЖ) – Новини Полтавської Єпархії

У День Перемоги духовенство Полтавської єпархії піднесло молитви за загиблих (ФОТОРЕПОРТАЖ)

9 травня 2021 року, в День 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у всіх храмах і монастирях Полтавської єпархії відбулися заупокійні богослужіння в пам’ять за спочилими воїнами та молебні про захисників Вітчизни. Також представники єпархії взяли участь у покладанні квітів до меморіалів пам’яті загиблих воїнів і могил невідомих солдат.

В покладенні квітів до пам’ятника Героям-авіаторам у м. Полтаві взяв участь клірик храму святого мученика Іоанна Воїна протоієрей Олександр Дроздов.

Поклали квіти до Меморіалу Солдатської Слави у м. Миргороді клірики Свято-Успенського кафедрального собору священики Віктор Черепинець та Сергій Кравчук.

У пам’ятних заходах в смт. Чутове взяв участь благочинний Чутівського округу протоієрей Олег Коваленко.

Клірик Свято-Георгіївського храму с. Нижні Млини Полтавського району звершив панахиду біля братської могили воїнів в Нижніх Млинах.

У Великій Багачці клірик храму Різдва Пресвятої Богородиці священик Василій Фазан звершив панахиду та освячення пам’ятника на братскій могилі воїнів, які захищали селище восени 1941 року.

У Старих Санжарах Новосанжарського району панахиду за загиблими біля Меморіалу Слави звершив настоятель Свято-Успенського храму протоієрей Василій Антонь.

У пам’ятних заходах на Диканщині взяв участь настоятель Свято-Троїцького храму смт. Диканьки протоієрей Євгеній Полтавець.

У селі Андріївка Новосанжанського району біля братської могили загиблих воїнів панахиду звершив настоятель Георгіївського храму Соколова Балка священик Валентин Ляшок.

У селі Хомутець Миргородського району настотель Воскресенського храму священик Серафим Труш звершив панахиду біля Меморіалу загиблим воїнам.

Також у всіх інших містах, селищах та селах на Полтавщині духовенство взяло участь у пам’ятних заходах, присвячених Перемозі над нацизмом у Другій світовій війні.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *