Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
АРХІЄПИСКОП ВЕНІАМІН ВЗЯВ УЧАСТЬ У ОСВЯЧЕННІ ВІДБУДОВАНОГО ХРАМУ XIX СТОЛІТТЯ У СВІТЛОПОЛІ – Новини Полтавської Єпархії

АРХІЄПИСКОП ВЕНІАМІН ВЗЯВ УЧАСТЬ У ОСВЯЧЕННІ ВІДБУДОВАНОГО ХРАМУ XIX СТОЛІТТЯ У СВІТЛОПОЛІ

8 листопада 2021 року, в день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, з благословення ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії митрополита Полтавського і Миргородського Филипа та на запрошення архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа, віцеректор архієпископ Новосанжарський Веніамін взяв участь у освяченні відродженого храму початку XIX століття у селі Світлопіль Олександрійського району Кіровоградської області.

Чин освячення та Божественної літургії у храмі на честь великомученика Димитрія Солунського звершив керуючий єпархією Високопреосвященніший архієпископ Боголєп. Архіпастирю співслужив віцеректор ПМДС Високопреосвященніший архієпископ Веніамін, отці благочинні, настоятель, духовенство єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після запричасного вірша архієпископ Веніамін звернувся до вірян зі словом проповіді.
Після завершення Божественної літургії архієпископ Боголєп, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, меценатам храму Дмитру, Павлу та Леоніду вручив церковні нагороди.

На молитовну згадку владика віцеректор подарував храму ікону святителя Іларіона Полтавського, написану силами Іконописної школи імені преподобного Порфирія Кавсокаливіта при Полтавській місіонерській духовній семінарії.

Церква святого Димитрія Солунського у Світлополі збудована у період 1896-1914 років. Вона була зведена на місці дерев’яного старого храму, побудованого ще в кінці ХVIII століття за кошти землевласника с. Світлопіль полковника Ісидора Трандафілова.

Відновлення храму розпочали у 2019 році. На престольне свято 2020 року архієпископ Боголєп уже освячував куполи та куполові хрести. І вже цього року, в день пам’яті великомученика Димитрія Солунського, правлячий архієрей звершив чин освячення вже діючого храму.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *