Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Божественна Літургія на місці зруйнованого Преображенського храму – Новини Полтавської Єпархії

Божественна Літургія на місці зруйнованого Преображенського храму

30 липня 2021 року, в день пам’яті про останнє Богослужіння, звершене ігуменом Іоанном (Котляревським) в 1961 році в Преображенському храмі поблизу с. Матвіївка Котелевського району, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип очолив Божественну літургію на місці колишнього Матвіївського скиту, під відкритим небом.

Саме в цей день виповнюється рівно 60 років з дня звершення останньої Божественної літургії ігуменом Іоанном (Котляревським) в Преображенському храмі перед його зруйнуванням безбожниками.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михайло Волощук, прес-секретар протоієрей Миколай Довганич, благочинний Котелевського округу протоієрей Василій Довганич та духовенство Полтавської єпархії.

Також за Богослужінням молилися ігуменя Нона з сестрами Велико-Будищанської обителі, ігуменя Ангеліна з сестрами Горбанівської обителі, ігуменя Мастридія з сестрами Хрестовоздвиженського монастиря.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Піснеспіви Божественної літургії виконував Архієрейський хор під керівництвом протодиякона Георгія Лінда.

По завершенні богослужіння Високопреосвященніший Владика звернувся до вірян з архіпастирським словом та благословив усіх.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *