Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Дитячий православний наметовий табір на березі Ворскли – Новини Полтавської Єпархії

Дитячий православний наметовий табір на березі Ворскли

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського та Миргородського Филипа вже п’ять рік поспіль на мальовничому березі річки Ворскла поблизу Котельви з 2 по 7 серпня 2021 року проходив наметовий табір для православних дітей та молоді Полтави, Котельви та Зінькова. Цього року взяли участь понад 50 дітей.

“У ці дні ми запланували низку заходів, в тому числі і перегляд повчальних мультфільмів та кінофільмів на різні тематики. Діти були раді такій розвазі ще й тому, що в таборі повністю відпочивали від гаджетів через відсутність зв’язку,” – каже протоієрей Михаїл Бабич, організатор табору, – а про спортивні розваги, такі як квести, змагання, гру у волейбол, стрільбу з лука та й годі говорити.”

Впродовж дня панувала тепла, дружня і ніби домашня атмосфера. В такі хвилини, навіть буденна подія – прийняття їжі – це спілкування, незабутні історії та цікаві розповіді батюшки.

“Не знаю кращої терапії для душі дитини, ніж її контактування із іншими людьми. Діти та молодь ніби наповнюються позитивним настроєм перед початком навчального року, знаходять собі нових друзів та продовжують спілкування зі старими, – говорить Наталія Силка, – а табір саме і створив таку теплу дружню атмосферу спілкування.”

Зразковий приклад збадьоритися і отримати наснагу на день — ранкова молитва. Саме так розпочинався кожен день таборян. А в колективних вечірніх молитвах дякували Богові за прожиті емоції впродовж дня.

“Ізюминкою” табору було польові умови та життя в палатках. Діти вчилися контактувати з природою, розпалювати багаття, готувати їжу на вогнищі.

На святкування Почаївської ікони Божої Матері, 5 серпня учасники Хресною ходою пішли в Свято-Троїцький храм смт. Котеливи, помолитися і подякувати Богові. По дорозі хором співали молитви, возвеличуючи Бога, Богородицю і всіх святих.

Феєричним дійством став традиційний святковий концерт, на якому діти продемонстрували свої співочі таланти та художні виступи, намагаючись передати свою позитивну енергію і запал один одному.

У трьох учасників під час табору були дні народження, тому з вуст кожного в їх адресу пролунало “Многоліття…” і теплі слова з побажаннями.

В останній день на учасників чекав солодкий стіл, караоке та розважальна програма, де кожен зміг проявити свої найкращі здібності.

«Шість днів табору пролетіли для учасників як один. Час летів наче стріла. От би таких днів було більше!» – з такими словами прощалися учасники зустрічі, з надією зустрітися в наступному році.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *