Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ митрополита Полтавського і Миргородського Филипа – Новини Полтавської Єпархії

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ митрополита Полтавського і Миргородського Филипа

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Филипа,

митрополита Полтавського і Миргородського

пастирям і пастві, чернецтву й усім вірним чадам

Полтавської єпархії Української Православної Церкви

Всечесні отці, боголюбиві ченці і черниці,

улюблені у Христі брати і сестри!

Моя Богом дарована полтавська паство!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Пройшли століття з того світлого і променистого ранку, коли воскрес Христос; але радість воскресіння Його не померкла. І тепер Він, воскреслий з мертвих, завжди посеред нас в невидимій присутності, і ми віруємо Його правдивим словом бути з нами до кінця віку.
З вірою в Христове воскресіння завжди була нерозривно пов’язана думка про безсмертя, про торжество добра, про вічне життя, про спокуту і спасіння, про те, що Христос живий і завжди з нами.
Ця віра зворушливо виражалася у Христових апостолів після Його воскресіння і підтримувалася і зміцнювалася явищами Його: і в Єрусалимі, і в горниці Сіонській, і на шляху в Еммаус, і на морі Тіверіадському, і в Віфанії, і на горі Єлеонській.
І разом з вірою, святі апостоли, а за ними і віруючі християни, в усі віки приносили Христу дари любові своєї і співчуття, про що співається в одному з великодніх піснеспівів: «Вчера спогребохся Тебе, Христе, совостаю днесь, воскресшу Тебе; сраспинахся Тебе вчера, Сам мя спрослави, Спасе, во царствии Твоем».
Отже, мої улюблені отці, брати і сестри, знову сьогодні говорю вам радісну звістку: Христос воскресе! І в це священне вітання я вкладаю побажання, щоб і в наших душах воскресла і пожвавилася світла надія на наше власне воскресіння до життя вічного в Царстві Отця нашого Небесного.
Господь, «ставши викупом нашої смерті, Своїм Воскресінням звільнив нас від кайданів смерті і Своїм Вознесінням проклав шлях на небо для усякої плоті» — пише святитель Григорій Нісський. Ось головний сенс Пасхи Христової і велика надія для усіх нас! Христос, виправдавши хресною смертю гріхи людства, воскрес з мертвих і підніс людську природу до Бога Отця, назавжди з’єднавши її з Божеством. «Христос Ісус помер, але й воскрес, Він праворуч Бога, Він і ходатайствує за нас», — каже апостол Павел (Рим 8:34). З цих пір пекло і смерть уже не мають влади над людським родом, по слову Іоанна Златоуста: «Воскрес Христос, і життя жительствує!»
Всечесні отці, дорогі брати і сестри! Радісно святкуючи великий день Воскресіння Христа Спасителя нашого, вітаю вас з цим найбільшим християнським святом і разом з вами сповідую, що Христос посеред нас і є і буде в усі дні життя нашого, якщо тільки ми самі будемо з Ним всім нашим єством.
Збережемо ж цю святу радість в серцях наших, розділимо її з нашими близькими і рідними, і з усіма, хто потребує допомоги, підтримки і розради. Будемо жити цією радістю, бо воскресіння Христове є життя наше і радість життя нескінченної.

 ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

 Смиренний,

+ ФИЛИП,

милістю Божою

МИТРОПОЛИТ ПОЛТАВСЬКИЙ І МИРГОРОДСЬКИЙ,

ваш богомолець ваш богомолець перед Воскреслим Христом

Пасха Христова 2021 року,

кафедральний град Полтава

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *