Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Полтавський священик взяв участь в конференції у справах козацтва – Новини Полтавської Єпархії

Полтавський священик взяв участь в конференції у справах козацтва

4 вересня 2021 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа клірик храму мученика Іоанна Воїна м. Полтави протоієрей Олександр Дроздов взяв участь в конференції духовенства і представників козацтва з десяти єпархій УПЦ, яка проходила під головуванням Високопреосвященнійшого Луки, митрополита Запорізького і Мелітопольського, керівника Синодального відділу пастирської опіки козацтва.

В ході наради відбулося всебічне обговорення гострих тем, пов’язаних з пошуком шляхів щодо подолання як давно існуючих, так і нових викликів щодо козацьких організацій України.
Учасниками зборів було досягнуто взаєморозуміння про необхідність більш тісної співпраці козаків з парафіяльними священиками і членами православних громад.
Багато учасників заходу ділилися своїм особистим досвідом організації виховного процесу на місцях.
На їхню думку, виховання підростаючого покоління козаків неможливо без їх воцерковлення, без духовної опіки з боку духовенства.
Чимало уваги було приділено організації інформаційної діяльності представників козацьких організації та духовенства.
Виступаючі отамани, козаки, священнослужителі торкнулися теми взаємодії в інформаційному просторі, в навчально-методичній діяльності, у протидії деструктивним релігійним течіям.
За підсумками роботи конференції була прийнята спільна резолюція, в якій були викладені практичні кроки щодо підвищення ефективності взаємодії Церкви і козацьких організацій.
Раніше, в цей же день, Високопреосвященніший Лука, митрополит Запорізький і Мелітопольський та Високопреосвященніший Філарет, митрополит Львівський і Галицький очолили святкове загальноєпархіальне богослужіння в Свято-Покровському архієрейському соборі, на якому були присутні учасники конференції.

 

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *