Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Святкування на честь Горбанівської ікони Божої Матері та Собору Полтавських святих – Новини Полтавської Єпархії

Святкування на честь Горбанівської ікони Божої Матері та Собору Полтавських святих

12 жовтня 2021 року, в день святкування на честь Горбанівської ікони Божої Матері та Собору Полтавських святих, Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив Божественну літургію в Богородицькому Горбанівському жіночому монастирі.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, прес-секретар єпархії протоієрей Миколай Довганич, благочинний Полтавського міського округу протоієрей Іоан Корнієнко, благочинний Полтавського округу протоієрей Олександр Антонюк, духовенство обителі та м.Полтави.

За Богослужінням молилась настоятелька ігуменя Ангеліна з сестрами обителі.

Піснеспіви Божественної літургії виконав архієрейський хор під керівництвом протодиякона Георгія Лінда.

На малому вході за ревне служіння Церкві Божій клірик Свято-Макаріївського кафедрального собору м. Полтави диякон Михаїл Костенко був возведений в сан протодиякона.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавируса і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після запричастного вірша проповідував ієрей Сергій Омельяненко.

Після закінчення Богослужіння був завершений Хресний Хід, після якого Владика привітав віруючих зі святом та благословив усіх.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *