Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ митрополита Полтавського і Миргородського Филипа – Новини Полтавської Єпархії

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ митрополита Полтавського і Миргородського Филипа

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Филипа,

митрополита Полтавського і Миргородського

пастирям і пастві, чернецтву й усім вірним чадам

Полтавської єпархії Української Православної Церкви

Всечесні отці, боголюбиві ченці і черниці,

улюблені у Христі брати і сестри!

Моя Богом дарована полтавська паство!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

 

Вітаючи один одного цими вічно актуальними словами, ми знову свідчимо перед лицем усього світу про Господа нашого Іісуса Христа — Розіп’ятого і Воскреслого. Хрест і Воскресіння настільки щільно і нерозривно пов’язані, що одне без іншого і уявити неможливо.
Людське життя завжди закінчується смертю. Але парадокс полягає в тому, що людина була створена Богом не для смерті, а для життя. Звідки ж тоді смерть? Вона стала результатом вільного вибору наших прабатьків — перших людей Адама і Єви. Так уже сталося, що вони обрали її, а не життя. Хоча навряд чи вони тоді сповна усвідомлювали свої дії.
Тільки Всемогутньому Богу Творцю було під силу зарадити цій страшній трагедії. І Він робить це з однієї-єдиної причини — Він любить Своє творіння, любить людину, любить кожного з нас. «Нaс рaди человек, и нaшего рaди спасeния» Він Сам стає людиною, і як людина Він вмирає на Хресті, щоб як Бог раз і назавжди зруйнувати смерть Своїм Воскресінням. Саме тому шлях до Пасхи лежить через Голгофу і Хрест, а шлях смерті відкриває перед кожним із нас двері Життя.
Цього року Пасхальне торжество затьмарене тривогою, викликаною пандемією коронавірусної інфекції. Однак ми не слабшаємо у вірі і не втрачаємо надії, пам’ятаючи слова нашого Спасителя: «Не бійся! Тільки віруй!» (Мк. 5:36). Вони прозвучали, коли потопаючому в морській безодні Петру Христос назустріч простягнув Свої руки. Саме в такі моменти життєвих проблем і загроз віра і проявляє себе, стаючи твердим грунтом для слабких людських ніг.
І сьогодні, знову переживаючи радість Святої Пасхи, ми не повинні забувати, що Христос Своєю смертю і Воскресінням усе зробив для нас і за нас. І сьогодні Він звертається до кожного з нас, кажучи: «Ти не помреш, бо Я вже помер за тебе! Ти будеш жити, тому що Я воскрес для тебе! Просто повір Мені — за тебе і для тебе Розіп’ятому і Воскреслому!»
Всечесні отці, боголюбиві ченці і черниці, дорогі брати і сестри! Сердечно вітаю кожного з вас з великим Торжеством Воскресіння Христового! Нехай душі наші будуть наповнені миром, серця — любов’ю, руки — щедрістю для кожного нужденного! Нехай Воскреслий Іісус завжди буде з нами! Нехай Боже благословення вічно осіняє наш улюблений дім — Україну — і наш багатостраждальний український народ!

 ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

 Смиренний,

+ ФИЛИП,

милістю Божою

МИТРОПОЛИТ ПОЛТАВСЬКИЙ І МИРГОРОДСЬКИЙ,

ваш богомолець біля Живоносного Гробу Господнього

 

Пасха Христова 2020 року,

кафедральний град Полтава

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *