Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ Митрополита Филипа – Новини Полтавської Єпархії

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ Митрополита Филипа

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
Високопреосвященнішого Филипа,
Митрополита Полтавського і Миргородського
духовенству, чернецтву і всім вірним чадам
Полтавської єпархії Української Православної Церкви

Возлюблені у Господі отці, брати і сестри!
Моя у Христі улюблена і Богом дарована Полтавська пастви!

Непомітно минув ще один рік, і ми знову наблизилися до нового літа благосні Божої, і знову ми чуємо радісну пісню Ангелів у ніч Різдва Христового: «Слава у вишніх Богу і на землі мир, у людях благовоління!» (Лк. 2:14).

Свята Церква називає це явлення Бога у плоті «великою благочестя тайною» (1 Тим. 3:16). Таємниця олюднення Божого — в тому, що з нами Бог і ми з Богом, Бог став людиною і людина обожилася і стала «причасником Божого єства» (2 Петр. 1:4). За провіщенням давнього Пророка, «земля буде повна знання Господа, як води покривають море» (Ісая 11:9).

Не в гордовитій мудрості єрусалимських книжників чи еллінських мудреців знайшло людство істину, а в смиренній вірі пастирів і волхвів, і не від палацу Ірода, а від ясел Христових просвітився світ.

В таємниці втілення Сина Божого явлено світові велике знамення Божої любові, Божої премудрості й всемогутності: заради того, щоб позбавити рід людський від вічної смерті, Єдинородний Син Божий зробився плоттю, прийняв на Себе гріхи всього роду людського, зазнав хресні муки і смерть, щоб дарувати нам спасіння, виправдання та вічне життя.

В своїх урочистих пісне співах Свята Церква сьогодні співає: «Прийдіть же, радіймо Господеві, справжню таємницю промовляючи: середостіння поміж Богом та людьми зруйнувалося, полум’яний меч звертається назад, і херувим відступає від дерева життя, і ми райської їжі причащаємося, якої були позбавлені через непослух…»

Всечесні отці, возлюблені у Господі брати і сестри! Щиро і сердечно вітаю усіх вас із цим радісним торжеством!

Народжений у Віфлиємі Христос Істинний Бог наш розліг в убогих яслах, щоб стати доступним не для вельмож і «сильних світу цього», а для простих і смиренних. Тож нехай він прийме і наше смиренне поклоніння Його Різдву та дарує нам у всі дні життя нашого славити Його у благодаті та радості.

Нехай благословить Всемилостивий Бог прийдешній 2021-й рік, щоб він став для нас літом Господнім приємним, благоугодним Господеві, роком нових милостей Божих, благоденства, миру і щастя для нашої Богом береженої землі і всього Українського народу!

Смиренний

+ Филип,
милістю Божою митрополит Полтавський і Миргородський,
ваш богомолець біля Різдвяних ясел Богонемовляти

Різдво Христове 2020/2021 року,
Кафедральний град Полтава

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *