Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Делегація Полтавської єпархії взяла участь у роботі ХХІ Всеукраїнської конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю – Новини Полтавської Єпархії

Делегація Полтавської єпархії взяла участь у роботі ХХІ Всеукраїнської конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю

З 4 по 8 жовтня 2021 року в селищі Лазурне на Херсонщині тривала робота ХХІ Всеукраїнської конференції голів і співробітників єпархіальних відділів по роботі з молоддю. Майже 100 учасників з усіх регіонів України взяли участь у 5-денному форумі, який, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, ось уже 10 років проводиться Синодальним молодіжним відділом Української Православної Церкви.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у форумі взяли участь співробітник прес-служби єпархії ігумен Афанасій (Бідний), викладачі Полтавської місіонерської духовної семінарії протоієрей Георгій Коваленко та священник Володимир Чередніченко.

У понеділок, 4 жовтня, форум розпочався з молебню на початок доброї справи. Після молитви голова Синодального молодіжного відділу УПЦ архиєпископ Обухівський Іона передав учасникам вітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Також було зачитано вітальне слово від митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна. Архиєпископ Іона розповів присутнім про молодіжні події, що відбулися за час з минулої, весінньої конференції, та окреслив виклики, з якими нині стикається духовенство під час роботи з молоддю.

Перший заступник голови Синодального відділу по роботі з молоддю архимандрит Іоасаф (Перетятько) наголосив на важливості практичної сторони форуму. За його словами, оргкомітет ставить собі за мету запрошувати спікерів з великим досвідом у тій чи іншій галузі та порушувати навіть найскладніші питання, аби всеукраїнські синодальні молодіжні конференції ставали для священнослужителів майданчиком для самовдосконалення.

Упродовж другого дня роботи, 5 жовтня, було розглянуто особливості сучасної молоді (доповідь «Бумери, зумери, міленіали, або Чим відрізняється покоління Z від покоління Y та покоління X»), а також можливості священнослужителям працювати на світській роботі та проблемам, які в такому разі виникають. Окрім цього відбулася масштабна інтерактивна презентація православного скаутського руху та діяльності Міжнародної антинаркотичної асоціації.

Представники Полтавської єпархії поділилися цікавим досвідом реалізації незвичайного проекту — пастирських курсів для духовенства, які проводить у Полтаві перший заступник голови Синодального молодіжного відділу архімандрит Іоасаф.

Подальшу роботу цього дня було організовано у форматі круглих столів «Священник і світська робота» під головуванням протоієрея Іоанна Тронька, «10 сімейних лайфхаків» від подружжя протоієрея Валентина та Ольги Шевчук, а також відкритої зустрічі Православного психологічного клубу на чолі з протоієреєм Тарасієм Марченком.

Особливістю нинішньої конференції став дводенний семінар-тренінг із схематизації та систематизації роботи з молоддю на парафії, проведений 6 та 7 жовтня молодіжним відділом Одеської єпархії. Одеська єпархія має напрацьований багаторічний досвід молодіжного служіння, і на його основі було підготовлено практичні поради та пропозиції, що продемонстрували високу ефективність та результативність.

Діяльність робочих груп, на які було розподілено всіх учасників конференції, забезпечила можливість кожному проаналізувати сильні та слабкі сторони своєї роботи, а результатом дводенного семінару стало напрацювання чітких та конкретних схем, як, із чого розпочинати взаємодію з молоддю на парафії та які при цьому можуть виникати проблеми та ризики.

Завершився форум Божественною літургією у Свято-Олексіївському храмі с.Лазурне, яку очолив голова Синодального молодіжного відділу УПЦ, вікарій Київської Митрополії архієпископ Обухівський Іона у співслужінні учасників конференції в священному сані.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *