Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
День захисника України – Новини Полтавської Єпархії

День захисника України

14 жовтня 2021 року, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці та державного свята Дня захисників України, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, біля монументу «Покрова Пресвятої Богородиці» у м.Горішні Плавні було піднесено сугубі молитви за спочилих захисників України.

Заупокійну літію за спочилими воїнами, котрі загинули в різні часи при виконанні свого військового обов’язку, звершив директор Духовно-просвітницького центру Свято-Миколаївського собору, викладач семінарії протоієрей Георгій Коваленко.

Традиційно, богослужіння було звершено українською мовою.

Напередодні, 13 жовтня 2021 року, з нагоди Дня захисників і захисниць, що відзначається в Україні у День Покрови Пресвятої Богородиці, у День українського козацтва, до меморіалу «Землякам – учасникам бойових дій» відбулося урочисте покладання вінків і квітів. Вшанувати пам’ять наших земляків, які загинули в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на Сході України, усіх героїв, які віддали своє життя за незалежність держави, прийшли представники міської адміністрації, на чолі з міським головою Дмитром Биковим, учасники бойових дій на Сході країни, рідні загиблих в АТО/ООС, члени ветеранських організацій, представники першого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, релігійних організацій.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, в урочистому заході взяла участь делегація Полтавської місіонерської духовної семінарії, яку очолив викладач семінарії, директор Духовно-просвітницького центру Свято-Миколаївського собору протоієрей Георгій Коваленко.

Під звуки мелодії пісні «Пливе кача по Тисині» горішньоплавнівці поклали живі квіти, установили вінки до меморіалу «Землякам – учасникам бойових дій», вшановуючи мужність, героїзм, відданість і любов українського народу до рідної землі.

Також, День захисника України відзначили в Диканьці

14 жовтня 2021 року, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці та державного свята Дня захисників України, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, настоятель Свято-Троїцького храму смт. Диканька протоієрей Євгеній Полтавець звершив молебінь на якому були присутні воїни, захисники нашої держави.

Після спільної молитви отець Євгеній привітав присутніх зі святом.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *