Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Паломництво до святинь Кіпру – Новини Полтавської Єпархії

Паломництво до святинь Кіпру

З 6 по 11 травня 2021 року Паломницьким центром при Відділі Зовнішніх Церковних Зв’язків Української Православної Церкви була організована поїздка до святинь острова Кіпр. З благословення Високопреосвященнійшого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського у ній взяв участь керівник Паломницького відділу Полтавської єпархії Володимир Сахно.


В ході поїздки паломники відвідали головні святині острова Кіпр – монастирі Махерас та Кіккос, також вклонилися частині Животворящого Хреста Господнього в монастирі Омодос та відвідали храм святого Лазаря Четвероденного в Ларнаці.

В понеділок, 10 травня, делегація мала зустріч з єпископом Месаорійським Григорієм, Головою Відділу Зовнішніх Церковних Зв’язків та Паломницької служби Кіпрської Православної Церкви. Під час спілкування були оговорені питання пов’язані з паломництвом на Кіпр для вірних УПЦ. Наприкінці теплої зустрічі Владика вручив усім пам’ятні подарунки та запевнив у своїх молитвах за мир в Україні та Церкві.

Цього ж дня група українських паломників зустрілася і з Екзархом Єрусалимського Патріархату на Кіпрі – митрополитом Вострським Тимофієм. Владика гостинно прийняв паломників, поділився теплими спогадами зі своїх відвідин України, а також розповів історію Єрусалимського Екзархату на Кіпрі та про сучасне становище православних на острові.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *