Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/ghmymsgu/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Поїздка вихованців недільної школи Макаріївського собору в м. Харків – Новини Полтавської Єпархії

Поїздка вихованців недільної школи Макаріївського собору в м. Харків

2 жовтня 2021 року, за благословенням Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, відбулася благодійна поїздка недільної школи Свято-Макаріївського кафедрального собору м. Полтави, організована паломницьким відділом Полтавської єпархії.

Паломницьку групу очолили ключар собору протоієрей Микола Довганич та священик Володимир Чередниченко.

Прибувши до Харкова, діти перш за все відвідали Благовіщенський кафедральний собор, який в цей день відзначав 120-річчя з дня його освячення. У соборі вклонилися нетлінним мощам святителів Афанасія Лубенського, Мелетія і Олександра Харківських. Після кафедрального собору діти відвідали храм святих Жінок-Мироносиць і парк імені Т.Г. Шевченко.

Далі юні паломники вирушили до Покровського монастиря, де після трапези була проведена екскурсія студентом Харківської Духовної семінарії Дмитром.

Після відвідин харківських святинь група вирушила в Парк ім. Горького. Тут діти покаталися на канатній дорозі.

Кінцевим пунктом поїздки став Екопарк Фельдмана, в якому проходив «парад хризантем». Також багато хто з дітей тут вперше побачили таких тварин, як олені, ведмеді, пуми, леви та інші.

Пізно ввечері група юних паломників повернулася в Полтаву. Всі були хоча і втомлені, проте наповнені новими враженнями.

Вихованці недільної школи не тільки розширили свій кругозір, але і духовно-морально зросли.

Поделиться

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *